Lévai Péter előadása a Mindentudás Egyetemén március 18-án

A teljesség felé? – A CERN nagy hadronütköztetője az elméleti fizika szolgálatában címmel tart előadást Lévai Péter 2011.03.18-án a Mindentudás Egyetemén, Budapesten.

Új korszak kezdetén állunk a fizikában: 2009-ben elindult a CERN nagy hadronütköztetője, a világ legnagyobb részecskegyorsítója. Az itt várt új fizikai eredmények alapvetően módosíthatják az anyag legmélyebb szerkezetéről és az Univerzum születéséről alkotott képünket. A kísérletekben használt csúcstechnológiákkal a jövőben az orvosi diagnosztikában, nagyméretű adatbázisok feldolgozásában vagy a biztonságtechnológiában is találkozhatunk. A nagy hadronütköztetőben folyó kutatások, melyek számos magyar szakember és diák részvételével zajlanak, már jelenleg is a nagyközönség érdeklődésének középpontjában állnak. Az új eredmények pedig erősíteni fogják a tudományos kutatásokba vetett bizalmat.

Jelentkezés előadásra: http://mindentudas.hu/

Advertisements

One Response to Lévai Péter előadása a Mindentudás Egyetemén március 18-án

  1. Szurgent says:

    Bocsánat a teljesen nem idevágó kérdésért, de egy barátommal késhegyre menő vitát folytatunk arról, hogy találtak-e már fekete lyukat (arra utaló bármilyen érzékelhető dolgot) az LHC-ban és ha igen, akkor mikor (tudtommal nem) És az is érdekelne, hogy mikor keletkezik egy mikroszkopikus fekete lyuk, akkor arra nézve vannak-e számítások, hogy elnyelheti-e a földet bizonyos eséllyel, vagy ez teljesen kizárt. (tudtommal ez nem éppen egy megalapozott félelem)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: