Jönnek a nyugodt hétköznapok

A keddi fantasztikus siker a blog nézettségében is rekordot döntött: 12 002 látogatónk volt! Körülbelül ennyien nézték meg az [origo]-ba írt összefoglalót is, amely két órára a politikát is kiszorította a vezércikkben.

Kedden egyébként a detektorok összesen kb. félmillió eseményt gyűjtöttek be, és késő estig voltak nyalábok és ütközések az LHC-ben, több mint 3 órán át stabil üzemmódban.

Ma is folytatódott a munka a CERN-ben, és ez mostantól így megy, remélhetőleg teljesen rutinszerűen. A 7 TeV-es ütközési energiatartományt 18-24 hónapra tervezik. Az első tudományos eredmények talán már néhány hónap múlva jönnek. Mi addig is (a jövő héttől) folytatjuk a magyar szakemberek és csoportok bemutatását.

Advertisements

4 Responses to Jönnek a nyugodt hétköznapok

 1. Viki says:

  Üdv!
  Gratu a nézettséghez! 🙂
  Ezek a nyugodt hétköznapok azért magukban rejtik az izgalmakat, csak nem annyira látványosak -még. Mit nem adnék, hogy értelmezni tudjam az eredményeket és ott lehessek személyesen…
  Köszi ezért a blogért és a szupi cikkekért! “Kicsit” hátborzongató volt, hogy együtt nézhettük a szakemberekkel a gyorsítási folyamatot és az ütközéseket, hihetetlen élmény volt!!
  A tudósoknak még annyit üzennék: mindent bele!!!!! 😀
  Viki

 2. Richárd says:

  Sziasztok!

  Köszi, hogy elkészítettétek a blogot, így folyamatosan nyomon lehet követni, hogy mi történik és számomra érthetőmódon fogalmazzátok meg. 🙂
  Valóban nagy élmény volt élőben nézni az ütközéseket és nem csak Én, de a munkahelyemen nagyon sokan nézték hozzám hasonlóan.

  Köszi még egyszer és nagyon várjuk az eredményeket!
  Jó munkát!

  Richárd

 3. Andrei says:

  Szuper. Azért a látogatószám nem az origónak köszönhető, hanem annak, amit elértetek egyáltalán. Szóval ezt magatoknak köszönhetitek jól. Várom az eredményeket, és persze a magyar csapat bemutatását is. Gondolom vannak, akik nem az LHC-ben, hanem otthon vannak, és onnan végzik a rájuk eső feladatokat. Róluk is esik néhány szó majd?

  Gondolom a félmillió esemény ilyen érzékelő és feldolgozó mechanizmusokkal nem olyan borzalmasan sok, viszont a 3 órás stabil üzem igen. Nem vagyok szaki, csak tippelem. Mivel azonban Európa (és talána világ) legjelentősebb (a jövőre legnagyobb hatást gyakorló) kutatásáról van szó, érdekel a téma.

  Szóval hajrá skacok. Mit kell kívánni? Izgalmas ütközéseket, jó eredményeket, vagy látványos nyalábokat? Mindegy. Mindet egy szekérderékkal. 🙂

 4. Muster Mark says:

  Jó lenne több naprakész konkrétum… mit folyik _most_ ott?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: